• ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
Ocean web site
18 ΜΑΡ 2019

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΑΥΡΙΚΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ MarePort 2019 Port, Logistics & Innovative Commercial Projects

 

Τα καίρια σημεία που πλήττουν τη βιωσιμότητα των εφοδιαστών πλοίων και εμποδίζουν  την ανάπτυξη των  εφοδιασμών πλοίων, καθώς και τις επιπτώσεις τους:
1. Στα έσοδα του κράτους,
2. Στις θέσεις εργασίας,
3. Στην διάχυση των ελληνικών προϊόντων,
4. Στην εισροή  συναλλάγματος
δημιουργώντας, πάρα το γεωγραφικό μας πλεονέκτημα και την ναυτική μαs παράδοση, ένα άνισο (πέραν της υπέρμετρης φορολογίας και της ανυπαρξίας τραπεζικού συστήματος) επιχειρηματικό  περιβάλλον μεταξύ των Ελλήνων εφοδιαστών και άλλων κρατών μελών Ε.Ε., επισήμανε με δομημένο τρόπο ο Προέδρος του ΠΣΕΠΕ κ. Νικόλαος Μαυρίκος κατά την διάρκεια του συνεδρίου MarePort 2019 Port, Logistics & Innovative Commercial Projects, που διοργάνωσε το  IMES INSTITUTE OF MARITIME & ECONOMIC STRATEGY στο ξενοδοχείο Domotel Xenia, Βόλος, το Σάββατο 16/3/2019. Στο συνέδριο μετείχαν 380 και πλέον σύνεδροι και 12 διακεκριμένοι ομιλητές. Παρευρέθηκαν επίσης ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας καθώς και ο δήμαρχος της πόλης του Βόλου Αχιλλέας Μπέος . Το συνέδριο παρακολούθησαν μεταξύ άλλων και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου της Θεσσαλίας.

Από την άλλη, ο Πρόεδρος ανέφερε αναλυτικά όλες τις διευκολύνσεις  - δυνατότητες που παρέχει ο Ενωσιακός Τελωνειακός  Κώδικας 952/13 για το εισαγωγικό, διαμετακομιστικό και εξαγωγικό εμπόριο και πως αυτές συμβάλουν στην μείωση του κόστους και της γραφειοκρατίας, αναφέροντας ότι σ’ αυτούς τους 3 τομείς έχουν εκδοθεί σχεδόν  όλες οι κανονιστικές πράξεις (αποφάσεις) από την  Α.Α.Δ .Ε  , καθώς και οι αντίστοιχες εγκύκλιοι από την Γ.Δ.Τ. για την εφαρμογή τους.  Παραμένουν όμως κάποια «αγκαθάκια» για τα οποια έχει δρομολογηθεί η επίλυσή τους.
Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στα οικονομικά οφέλη, τις διευκολύνσεις, αλλά και στην ενίσχυση της θέσης στην διεθνή αγορά που παρέχουν στις επιχειρήσεις η  πιστοποίηση «Εγκεκριμένου Οικονομικού Φορέα»  και των «απλοποιημένων διαδικασιών εξαγωγής Τελωνειακές Απλουστεύσεις – Απλουστευμένη διασάφηση/Εγγραφή στις λογιστικές καταχωρήσεις του διασαφιστή»,  δίνοντας   στους ακροατές με απλά λόγια να κατανοήσουν ότι οι πιστοποιήσεις αυτές ειναι μονόδρομος για όσους έχουν στο επιχειρηματικό τους σχεδιασμό  επαγγελματική προσέγγιση  της εξωστρέφειας.
Τέλος, αναφέρθηκε στις εξελίξεις που έρχονται  και θα επηρεάσουν σημαντικά το τρόπο   επικοινωνίας και λειτουργίας των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην διεθνή εφοδιαστική αλυσίδα
 14 διευρωπαϊκά ηλεκτρονικά συστήματα που θα εφαρμοστούν μέχρι το 2025,
 Στην ενιαία θυρίδα που ετοιμάζει η ΑΑΔΕ στα πλαίσια διευκόλυνσης του εμπορίου, η οποια θα συνδεθεί με το ICIS και τα συστήματα άλλων εμπλεκομένων υπηρεσιών πχ Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, Επιμελητήρια κ.λπ.. και θα ειναι έτοιμη μέχρι 20/01/2020, 
 Στην πανευρωπαϊκή ναυτιλιακή ενιαία θυρίδα (COM(2018) 278 17/5/18) για την υποβολή δηλώσεων ελλιμενισμού,
 Στον εθνικό καθώς ευρωπαϊκό κεντρικό τελωνισμό.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ

Δραστηριότητες

Ask us Today

Intellisoft EasyErp Erp Software - AEOF Provider

Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

Μάθε περισσότερα