• ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
Ocean web site
08 ΑΠΡ 2019

Αναπτυξιακό συνέδριο

Ο Πρόεδρος κ. Νικόλαος Μαυρίκος ήταν στο πάνελ με θέμα «Η δυναμική της οικονομίας του λιμανιού, Ναυτιλία – Τουρισμός» του Αναπτυξιακού Συνεδρίου “Πειραιάς, πόλη-λιμάνι: Ανάπτυξη και Κοινωνικές Δυναμικές» που διεξήχθη στο ΕΒΕΠ από την Παρασκευή 5/4/19 έως και το Σάββατο 6/4/19.


Ο κ. Μαυρίκος είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει συνοπτικά τις δραστηριότητες του ΠΣΕΠΕ, αναδεικνύοντας τις με αυτό τον τρόπο, καθώς και τον ενεργό του ρόλο στην ανάπτυξη των εφοδιαστών πλοίων.
Παράλληλα, ανέπτυξε συνοπτικά τα καίρια σημεία που πλήττουν τη βιωσιμότητα των εφοδιαστών πλοίων και εμποδίζουν την ανάπτυξη τους, καθώς και τις επιπτώσεις τους:
1. Στα έσοδα του κράτους,
2. Στις θέσεις εργασίας,
3. Στην διάχυση των ελληνικών προϊόντων,
4. Στην εισροή συναλλάγματος
δημιουργώντας, πάρα το γεωγραφικό μας πλεονέκτημα και την ναυτική μαs παράδοση, ένα άνισο (πέραν της υπέρμετρης φορολογίας και της ανυπαρξίας τραπεζικού συστήματος) επιχειρηματικό περιβάλλον μεταξύ των Ελλήνων εφοδιαστών και άλλων κρατών μελών Ε.Ε.

Από την άλλη, ο Πρόεδρος ανέφερε τις καίριες διευκολύνσεις - δυνατότητες που παρέχει ο Ενωσιακός Τελωνειακός Κώδικας 952/13 για το εισαγωγικό, διαμετακομιστικό και εξαγωγικό εμπόριο και πως αυτές συμβάλουν στην μείωση του κόστους και της γραφειοκρατίας, αναφέροντας ότι σ’ αυτούς τους 3 τομείς έχουν εκδοθεί σχεδόν όλες οι κανονιστικές πράξεις (αποφάσεις) από την Α.Α.Δ .Ε , καθώς και οι αντίστοιχες εγκύκλιοι από την Γ.Δ.Τ. για την εφαρμογή τους. Παραμένουν όμως κάποια «αγκαθάκια» για τα οποια έχει δρομολογηθεί η επίλυσή τους.
Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στα οικονομικά οφέλη, τις διευκολύνσεις, αλλά και στην ενίσχυση της θέσης στην διεθνή αγορά που παρέχουν στις επιχειρήσεις η πιστοποίηση «Εγκεκριμένου Οικονομικού Φορέα» και των «απλοποιημένων διαδικασιών εξαγωγής Τελωνειακές Απλουστεύσεις – Απλουστευμένη διασάφηση/Εγγραφή στις λογιστικές καταχωρήσεις του διασαφιστή», δίνοντας στους ακροατές με απλά λόγια να κατανοήσουν ότι οι πιστοποιήσεις αυτές είναι μονόδρομος για όσους έχουν στο επιχειρηματικό τους σχεδιασμό επαγγελματική προσέγγιση της εξωστρέφειας.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ

Δραστηριότητες

Ask us Today

Intellisoft EasyErp Erp Software - AEOF Provider

Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

Μάθε περισσότερα