• ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
Ocean web site
12 ΑΠΡ 2019

Συνάντηση Διαλόγου για τον τομέα της Ναυπηγοεπισκευής και του Ναυτιλιακού Εξοπλισμού

Ο Πρόεδρος κ. Νικόλαος Μαυρίκος παρευρέθηκε τη Τετάρτη 10/4/19 σε Συνάντηση Διαλόγου για τον τομέα της Ναυπηγοεπισκευής και του Ναυτιλιακού Εξοπλισμού, κατόπιν προσκλήσεως του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιου Πιτσιόρλα.

Ο κ. Μαυρίκος επισήμανε στον κ. Πιτσιόρλα ότι στην εν λόγω συνάντηση, πέραν του Γενικού Γραμματέα Εργασίας και του Γενικού Γραμματέα Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, θα έπρεπε να παρευρίσκονται ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, αλλά και ο Γενικός Διευθυντής Τελωνείων & ΕΦΚ, καθόσον η εν λόγω αρχή έχει την αρμοδιότητα για τη τήρηση των φοροαπαλλαγών στους εφοδιασμούς πλοίων, καθώς και τον έλεγχο του εισαγωγικού και εξαγωγικού εμπορίου . Παράλληλα, ο κ. Μαυρίκος έκανε μεταξύ άλλων εκτενή αναφορά στις επιπτώσεις στην ναυτιλιακή βιομηχανία από την καθιέρωση του νέου όρου "ανοιχτής θάλασσας" για την απαλλαγή από ΦΠΑ και τη μη εφαρμογή του άρθρου 270 του Ενωσιακού Τελωνειακού Κώδικα (Καν. 952/2013) σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές της Γενικής Δ/νσης Φορολογίας και Τελωνειακής Ένωσης (taxud) της Ε.Ε.

Τέλος, ο κ. Μαυρίκος παρέδωσε στον κ. Πιτσιόρλα υπόμνημα, στο οποίο περιγράφονται αναλυτικά οκτώ θέματα - προβλήματα του κλάδου των εφοδιαστών πλοίων, αλλά και τις προτάσεις επίλυσής τους.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός ανακοίνωσε τη σύσταση ομάδας έργου, αποδεχόμενος την πρόταση του Προέδρου για τη συμμετοχή και της ΑΑΔΕ.. Επιπλέον, θα γίνει μια πλήρη καταγραφή του συνόλου των προβλημάτων που απασχολούν τη ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία και τον εφοδιασμό πλοίων.
Τέλος, θα τεθεί σε εφαρμογή κι ένα χρονοδιάγραμμα για την επίλυσή τους.

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ

Δραστηριότητες

Ask us Today

Intellisoft EasyErp Erp Software - AEOF Provider

Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

Μάθε περισσότερα