• ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
Ocean web site
13 ΜΑΪ 2019

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Γ. ΞΗΡΑΔΑΚΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΠΣΕΠΕ

Τη Τετάρτη 17/4/2019 στα γραφεία του Συλλόγου μας πραγματοποιήθηκε η τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου μας. Τη συνεδρίαση τίμησε με την παρουσία του, κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου μας κ. Νικολάου Μαυρίκου, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη Ν.Δ., και Πρόεδρος του “International Propeller Club” των Η.Π.Α., του Λιμένα Πειραιά κ. Γιώργος Ξηραδάκης.

Ο Πρόεδρος υπέδειξε στα μέλη του ΔΣ ότι ο κ. Ξηραδάκης με την εκλογή του στην Ευρωβουλή θα συμβάλλει στο να αποκτήσει ο ναυτιλιακός και ο εφοδιαστικός κλάδος στην Ελλάδα επιτέλους την αναγκαία «φωνή» στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Γ. Ξηραδάκης, περιγράφοντας την επαγγελματική του πορεία, τόνισε με ιδιαίτερη ευαισθησία ότι ως εκπρόσωπος της θαλάσσιας οικονομίας και της ελληνικής ναυτιλίας, θα προασπίσει με κάθε τρόπο τα συμφέροντα της θαλάσσιας οικονομίας και την ενίσχυση της εξωστρέφειας.

Ο κ. Μαυρίκος ανέπτυξε στον κ. Ξηραδάκη τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των εφοδιαστών πλοίων στην Ελλάδα, λόγω της μεγάλης γραφειοκρατίας, του άνισου διαδικαστικού, τελωνειακού & φορολογικού - επιχειρηματικού περιβάλλοντος σε σχέση μ’ αυτό των εφοδιαστών άλλων κρατών στην λεκάνη της Μεσογείου π.χ. Ισπανία, Ιταλία, Τουρκία, Ισραήλ, Αίγυπτο.

Θεωρούμε αδιανόητο, εξαιτίας της μη εναρμόνισης της εθνικής μας νομοθεσίας όσον αφορά τις φοροαπαλλαγές για πλοία γραμμών εξωτερικού, να εκτρέπονται οι εφοδιασμοί σε εφοδιαστές άλλων κρατών μελών, επιτρέποντας τους να εφοδιάζουν με τροφοεφόδια πλοία που σταθμεύουν στα ελληνικά λιμάνια κι έτσι οι Έλληνες εφοδιαστές πράττουν τον ρόλο του «θεατή» στην ίδια τους τη χώρα.

Ο κ. Ξηραδάκης συμμερίστηκε τα αισθήματα αδικίας και αγανάκτησης που έχουν οι ελληνικές εφοδιαστικές επιχειρήσεις, λόγω και των ως άνω προβλημάτων, τα οποία δημιουργούν και τεράστια απώλεια εσόδων, εργατικού δυναμικού και συναλλάγματος.

Έδωσε το λόγο του ότι θα σταθεί αρωγός και θα στηρίξει τους Έλληνες εφοδιαστές και τις ναυτιλιακές εταιρείες με κάθε τρόπο στο Ευρωκοινοβούλιο, προς τόνωση της οικονομίας και του εμπορίου της χώρας μας 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ

Δραστηριότητες

Ask us Today

Intellisoft EasyErp Erp Software - AEOF Provider

Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

Μάθε περισσότερα