• ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
Ocean web site
19 ΙΟΥΝ 2019

Συνέδριο Shortsea Shipping Days 2019, με τίτλο Shortsea Shipping Challenges Ahead


Ο Πρόεδρος κ. Νικόλαος Μαυρίκος παρευρέθηκε στο συνέδριο Shortsea Shipping Days 2019, με τίτλο Shortsea Shipping Challenges Ahead, που διεξήχθη την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019 στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδας και διοργάνωσε η ΕΝΩΣΗ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΜΙΚΡΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ και το Shortsea Promotion Center Greece (SPC GR).

 


Τα καίρια σημεία του συνεδρίου ήταν τα ακόλουθα:
Ο ρόλος της Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων (ΝΜΑ) είναι καθοριστικός στην επίτευξη του στόχου των μεταφορών της Ε.Ε. για μείωση κατά 60 % των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου που παράγονται από τις μεταφορές μέχρι το 2050 και η μετατόπιση του 30% των οδικών εμπορευματικών μεταφορών σε απόσταση άνω των 300 χιλιομέτρων σε άλλους τρόπους μεταφοράς μέχρι το 2030.
Απαιτείται ωστόσο η διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης πολιτικής για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων και της συμβολής της στη συνοχή και την οικονομική ανάπτυξη της Ε.Ε. . Πέραν αυτού η εφαρμογή της νέας Ενιαίας Ναυτιλιακής Θυρίδας (European Maritime Single Window), σύμφωνα με την  COM(2018) 278 final 2018/0139 (COD) 17/5/18 για τη θέσπιση ευρωπαϊκού περιβάλλοντος ναυτιλιακής ενιαίας θυρίδας  (κατάργηση της οδηγίας 2010/65/ΕΕ), αναμένεται να μειώσει τη γραφειοκρατία στους ευρωπαϊκούς λιμένες, να τονώσει την αποδοτικότητα και την ανταγωνιστικότητα των θαλάσσιων μεταφορών με πιθανό αποτέλεσμα μια ελαφρά αλλαγή ανάμεσα στους τρόπους μεταφοράς (από οδικές σε υδάτινες μεταφορές).

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ

Δραστηριότητες

Ask us Today

Intellisoft EasyErp Erp Software - AEOF Provider

Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

Μάθε περισσότερα