• ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
Ocean web site
23 ΟΚΤ 2014

Συνάντηση με Κ. Γιαλούρη Γεν. Διευθύντρια Τελωνείων

Τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δ.Σ του Ε.Β.Ε.Π  στο οποίο συμμετείχε ο πρόεδρος του συλλόγου μας και αντιπρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π.  Κος Ν. Μαυρίκος, στο πλαίσιο της οποίας είχε προσκληθεί, προκειμένου να ενημερώσει και να συζητήσει για τις τρέχουσες εξελίξεις στην Τελωνειακή Διοίκηση, η Κ. Ε. Γιαλούρη, Γεν. Διευθύντρια Τελωνείων και Ε.Φ.Κ

 

 

 

Τα θέματα που έθεσε  Κ. Μαυρίκος στην  Γεν. Διευθύντρια Τελωνείων
Αφορούσαν την :


• Μείωση του κόστους των λειτουργιάς των επιχειρήσεων μέσω:


A) Της μείωσης των εγγυήσεων που καταβάλλονται για την κάλυψη των φορολογικών επιβαρύνσεων, Επισήμανε δε ότι δεν είναι δυνατόν το ισχύων νομικό πλαίσιο να προβλέπει χαμηλότερες εγγυήσεις για τα προϊόντα 3 χωρών σε σχέση με τα κοινοτικά


        Β) Την εφαρμογή επί του πρακτέου της τελευταίας εγκυκλίου για τα ΔΕΤΕ (Δ19Α                     5014286/3-6-2014)


        Γ) Της πλήρης εφαρμογής των διατάξεων απλοποίησης των διαδικασιών εξαγωγής.
        Επίσης  επισήμανε πως  δεν αρκεί η έκδοση εγκυκλίων με τις οποίες απλοποιούνται οι  διαδικασίες  αλλά επιβάλετε και η παρακολούθηση από την κεντρική υπηρεσία εάν αυτές εφαρμόζονται  από τις τελωνιακές αρχές.


• Ζήτησε την άμεση αντικατάσταση του υφιστάμενου νομικού πλαισίου για τους εφοδιασμούς και τις απαλλαγές δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων για τα πλοία γραμμών εξωτερικού αιτιολογώντας ότι το υπάρχον νομικό πλαίσιο είναι αναχρονιστικό και δεν συνάδει με τις ισχύουσες κοινοτικές διατάξεις  με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιούνται εφοδιασμοί στην χώρα μας, τα πλοία να εφοδιάζονται σε άλλα λιμάνια η να πραγματοποιούνται εφοδιασμοί στο λιμάνι του Πειραιά από επιχειρήσεις άλλων χωρών.

• Το πρόσωπο που θα επιλεγεί στην θέση του προϊστάμενου του νέου ενοποιημένου τελωνείου πρέπει να ενημερωθεί από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Ο.Λ.Π, Ναυτικοί Πράκτορες, Εφοδιαστές,  Εκτελωνιστές)  προκειμένου να προβεί σε όλες της διορθωτικές ενέργειες που απαιτούνται για την ανάπτυξη των εφοδιασμών που ως γνωστών εξομοιώνονται από οικονομικής πλευράς με εξαγωγή.


Επίσης παρέδωσε έναν κατάλογο με τα 11 πιο σημαντικά θέματα που δημιουργούν προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων εφοδιασμού πλοίων και εξαγωγής.


Η Κ. Γιαλούρη δεσμεύτηκε ότι θα ασχοληθεί προσωπικά με τα θέματα και προσπαθήσει ώστε να βρεθούν λύσεις στα περισσότερα από αυτά το συντομότερο δυνατών.

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ

Δραστηριότητες

Ask us Today

Intellisoft EasyErp Erp Software - AEOF Provider

Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

Μάθε περισσότερα