• ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
Ocean web site
10 ΜΑΪ 2022 19:00 12:00

10ης ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΚΠΙΣΝ

Δυναμική παρουσία του Προέδρου του Πανελλήνιου Συλλόγου Εφοδιαστών Πλοίων και Εξαγωγωγέων και Υπευθύνου Γ.Ε.Μ.Η και Στήριξης Επιχειρήσεων  του ΕΒΕΠ κ. Νικολάου Μαυρίκου στην εκδήλωση της πρωτοβουλίας «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ»
Την στήριξή του στις εξωστρεφείς επιχειρήσεις εξέφρασε κατά τη διάρκεια της ομιλία του στην δεκαετή εκδήλωση της πρωτοβουλίας «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» το μέλος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά και πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εφοδιαστών Πλοίων και Εξαγωγέων Νίκος Μαυρίκος.
Στην ομιλία του ο Νίκος Μαυρίκος, απευθυνόμενος σε πλήθος υπουργών και επιχειρηματιών ανέφερε ότι «πρώτο μέλημα μας στο ΕΒΕΠ είναι να στηρίξουμε και να ενισχύσουμε με κάθε πρόσφορο μέσο την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων. Επιχειρήσεις, όπως αυτές που περιλαμβάνονται στην πρωτοβουλία «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» που παράγουν προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας πολλά από τα οποία έχουν ήδη εξάγονται σε αρκετές χώρες σε όλον τον κόσμο.
Από την πρώτη ματιά, καθίσταται προφανές, ότι οι υποστηρικτικοί στόχοι του Επιμελητηρίου, συμπίπτουν με τους στόχους του ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ στο μεγάλο κεφάλαιο «εξωστρέφεια».  Πρόκειται ίσως, για το σοβαρότερο κεφάλαιο για το επιχειρείν, το ελληνικό μεταποιητικό επιχειρείν, ανεξαρτήτως μεγέθους. Το ΕΒΕΠ, έχει υποστηρίξει και θα συνεχίσει να υποστηρίζει, όλες εκείνες της δράσεις που σκοπό έχουν να βελτιώσουν την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων. Αναδεικνύοντας λοιπόν την σημασία των προϊόντων που δημιουργούνται, παράγονται και ανήκουν σε ελληνικές εταιρίες, προβάλλεται ευκρινώς η δυναμική αυτών των επιχειρήσεων που λειτουργούν ως πρεσβευτές της σημερινής παραγωγικής Ελλάδας, ανά την υφήλιο».
Στην συνέχεια ο Νίκος Μαυρίκος αναφέρθηκε στην σημασία που έχει η προσέλκυση επενδύσεων, η βελτίωση της πρόσβασης στο χρηματοπιστωτικό σύστημα αλλά και η ανάπτυξη συνεργειών. «Στην προσπάθεια του ΕΒΕ., να στηρίξει εκείνες τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον ναυπηγοεπισκευαστικό τομέα, μέσα από την ανάπτυξη ενός πρωτοπόρου cluster, το οποίο και ακουμπάει στην πλατφόρμα Maritime Hellas, που συνδημιούργησαν η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς. Αυτή η πλατφόρμα, πέραν του ότι είναι «ένα παράθυρο στον κόσμο», δίνει την ευκαιρία σε κάθε ενδιαφερόμενο από όλη την υφήλιο, να ενημερωθεί για όλο το φάσμα των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, και παρεχόμενων υπηρεσιών από ελληνικές μεταποιητικές επιχειρήσεις, που είναι εγγεγραμμένες σε αυτή», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Σημειώνεται ότι το ΕΒΕΠ διοργάνωσε με επιτυχία δύο δράσεις που εντάσσονται στο πεδίο της εξωστρέφειας, φέρνοντας σε επαφή ελληνικές και γερμανικές επιχειρήσεις του  ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου, χάρη στις οποίες χαρτογραφήθηκαν τα πεδία για την ανάπτυξη συνεργειών και από κοινού δράσεων που βελτιώνουν το επιχειρηματικό και επιχειρησιακό προφίλ των επιχειρήσεων αυτών.
Καταλήγοντας ο Νίκος Μαυρίκος τόνισε ότι «η  προβολή της ελληνικής επιχειρηματικότητας, η προβολή του brand name των παραγόμενων ελληνικών προϊόντων, με την απαράμιλλη ποιότητα, και η εκπαίδευση των νέων, είναι τα πεδία που πρέπει να «επενδύσει» το ελληνικό επιχειρείν. Ιδιαίτερα τώρα που στη διεθνή σκηνή, συμβαίνουν κοσμογονικές αλλαγές».

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ

Δραστηριότητες

Ask us Today

Intellisoft EasyErp Erp Software - AEOF Provider

Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

Μάθε περισσότερα