• ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
Ocean web site
12 ΙΑΝ 2016 12:29

ΚΟΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΠΗΣ ΠΙΤΑΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΤΟΥ Ε.Β.Ε.Π. 11/1/2016

Σε κλίμα ενότητας και αισιοδοξίας, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2016, στo Μέγαρο του Ε.Β.Ε.Π., η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, την οποία ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς & Φαλήρου, κ. κ. Σεραφείμ.

Για τρίτη συνεχή χρονιά αποφασίστηκε η εκδήλωση να είναι κοινή και με άλλους παραγωγικούς φορείς του Πειραιά, γεγονός που επιβεβαιώνει το πνεύμα σύμπνοιας και αλληλεγγύης, που πρέπει να εμφορείται ο επιχειρηματικός κόσμος της πόλης, ιδιαίτερα αυτά τα δύσκολα χρόνια μιας πρωτόγνωρα παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης, ενώ συνέπεσε χρονικά με μία τραγική επέτειο για την ιστορία της πόλης : τη συμπλήρωση 72 χρόνων από τον τριπλό βομβαρδισμό του Πειραιά, στις 11 Ιανουαρίου του 1944.

Ο Πρόεδρος του Π.Σ.Ε.Π. κ. Νικόλαος Μαυρίκος απηύθυνε την παρακάτω ομιλία:

«Σας  καλωσορίζω  με την σειρά μου  στην  εκδήλωση μας  η οποία  αποτελεί την αφορμή για να συναντάμε όλους εσάς, που με την παρουσία σας τιμάτε την πορεία και την προσπάθεια που καταβάλει το ΕΒΕΠ και οι  παρευρισκόμενοι σύνδεσμοι  για  την  ενίσχυση της επιχειρηματικότητας  των μελών τους, και την ανάδειξη του Πειραιά της  μεγαλύτερης πύλης εισόδου κι εξόδου εμπορευμάτων της χώρας.
Η χρονιά που έφυγε άλλαξε τις συναλλακτικές συνήθειες της κοινωνίας . Δημιούργησε  πληγές στην ελληνική οικονομία που είναι πολύ αμφίβολο εάν  θα επουλωθούν.
Νοιώθουμε περήφανοι που καταφέρνουμε να  επιβιώνουμε  με  αντίξοες συνθήκες και  φαινόμενα  οικονομικής  κατοχής.
Στο διαρκώς εξελισσόμενο  παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον που ζούμε  δεν μας επιτρέπεται να μείνουμε αδρανείς.
Η νέα χρονιά  θα είναι γεμάτη προκλήσεις τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο,  οι οποίες θα επηρεάσουν την καθημερινότητα μας και για τη  αντιμετώπιση τους  χρειάζεται, πέραν της αντοχής,   ενότητα και συσπείρωση όλων μας.
Όλοι μαζί να συμβάλλουμε για να συναντήσουμε  την επιτυχία.


Δυστυχώς το εσωτερικό εμπόριο   βυθίζεται  ολοένα και περισσότερο ,  δεν μπορούμε να στηριχθούμε σ’ αυτό. Η  μόνη διέξοδος   για  επιβίωση  είναι ο τουρισμός και το εξαγωγικό εμπόριο (δηλαδή οι εξαγωγές οι εφοδιασμοί  πλοίων γραμμών εξωτερικού   η  διαμετακόμιση).   Όσες επιχειρήσεις  στράφηκαν  προς τα εκεί  έχουν   πιθανότητες  και μπορούν  βάσιμα  να  ελπίζουν. Τα νούμερα άλλωστε μιλούν από μονά τους . Οι εξαγωγές παρά τους φραγμούς των capital controls αυξήθηκαν κατά 8,4%. Εκεί πλέον πρέπει  να προσανατολιστούμε,  να εκμεταλλευτούμε την ναυτική μας παράδοση και το πλεονέκτημα   της  γεωγραφικής μας θέσης  εναρμονίζοντας  από την μια το θεσμικό πλαίσιο με τα ισχύοντα στα άλλα κράτη μέλη  κι από την άλλη βελτιώνοντας  τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τα προϊόντα μας   διαμορφώνοντας  ταυτόχρονα   ένα ανταγωνιστικό τουριστικό  προφίλ  τόσο σε  ποιότητα  όσο   και σε τιμές.
Πέραν όμως από την  προσπάθεια και τον  αγώνα του κάθε επιχειρηματία ή φορέα   πρέπει ν’ αναγνωρίσουμε την συνεισφορά και τον σημαντικό ρόλο που  έπαιξαν   οι προληπτικές  ενέργειες και οι χειρισμοί της τελωνειακής διοίκησης.
Θέλω  λοιπόν να ευχαριστήσω  την Γενική Διεύθυνση Τελωνείων η οποία εκπροσωπείται από την κα Ειρήνη  Γιαλούρη για την εποικοδομητική συνεργασία που είχαμε καθώς και όλα τα στελέχη για την αντιμετώπιση, τον  επαγγελματικό χειρισμό που έδειξαν  το καλοκαίρι την περίοδο με τα  capital controlς με αποτέλεσμα να μην υπάρξουν oυσιαστικές  ελλείψεις  αγαθών  στην  αγορά.
1) η έναρξη της  αναδιάρθρωσης κι εκσυγχρονισμού των τελωνειακών υπηρεσιών.
2) η μείωση  του χρόνου  ολοκλήρωσης των  συναλλαγών και της περιττής  γραφειοκρατίας.
3) η απλοποίηση των διαδικασιών.
4) η άρση ορισμένων  αντικινήτρων κι εμποδίων στις συναλλαγές.
5) η καθιέρωση των εκ των υστέρων ελέγχων και των νεοσύστατων   κινητών ομάδων ελέγχου με  συνέπεια τον περιορισμό του αθέμιτου ανταγωνισμού.
6)  η ανάπτυξη σχέσεων εμπιστοσύνης  μεταξύ των τελωνείων κ των οικονομικών φορέων.
Είναι ορισμένα από όσα πραγματοποιήθηκαν το 2015 κι αποτελούν τα εργαλεία που μας βοηθούν στην καθημερινότητα μας.
Είναι  επιβεβλημένο   και φέτος  να συνεχιστεί   με ακόμα ταχύτερο ρυθμό η  βελτίωση  αυτή έτσι ώστε τα  τελωνεία  να αποτελούν μοχλό ανάπτυξης του εμπορίου.
Η απογοήτευση  η απαισιοδοξία, η μιζέρια   στρέφονται γύρω μας την νοιώθουμε καθημερινά .Όμως υπάρχει διέξοδος. Είμαστε μάχιμοι και μαχητές. Ας την δούμε ας πάμε προς αυτή  κι έτσι  αντί να ακούμε απλά τυπικές ευχές χωρίς αντίκρισμα  θα αισθανθούμε την ελπίδα την αισιοδοξία.

Καλή  μας χρονιά ,υγειά, αντοχή και θα τα καταφέρουμε.»


 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ

Δραστηριότητες

Ask us Today

Intellisoft EasyErp Erp Software - AEOF Provider

Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

Μάθε περισσότερα