• ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
Ocean web site
14 ΣΕΠ 2016

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΒΕΠ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΜΒΟΥΡΓΟΥ


Με σκοπό να προωθήσει νέες προοπτικές και καινοτόμες δραστηριότητες, που μπορούν να συνεισφέρουν στην εξέλιξη της εμπορικής, βιομηχανικής και ναυπηγοεπισκευαστικής επιχειρηματικότητας του Πειραιά, αλλά και εν γένει στην εθνική μας οικονομία, αντιπροσωπεία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, με επικεφαλής τον Πρόεδρο, κ. Β. Κορκίδη, τον Πρόεδρο του ΠΣΕΠΕ κ. Νικόλαο Μαυρίκο ως Β’ Αντιπρόεδρο του ΕΒΕΠ  και τον Πρόεδρο του εξαγωγικού τμήματος, κ. Δ. Λεμονάκη,  πραγματοποίησε συναντήσεις εργασίας με τον Prof. Dr. Schmidt-Trenz, επικεφαλής του Εμπορικού Επιμελητηρίου του Αμβούργου, με τους εκπροσώπους του Ομοσπονδιακού Υπουργείου  Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης της Γερμανίας, κ. Ο. Kentzler και κα G. Stock, καθώς και στελέχη της διοίκησης του Λιμένος Αμβούργου. Σε όλες τις επίσημες συναντήσεις, παρευρέθηκε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αμβούργο, κ. Γ. Αρναούτης και ο κ. Δ. Σωπίκης, εκπρόσωπος της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης.
Στο επίκεντρο των συζητήσεων ήταν η επιλογή και εφαρμογή της καλύτερης δυνατής πρακτικής για συνεργασία του Επιμελητηρίου, με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, της πόλης και του εμπορικού λιμένα.
Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας υπογράφηκε  πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του Ε.Β.Ε.Π. και του Εμπορικού Επιμελητηρίου του Αμβούργου. Περαιτέρω με τις επαφές με το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικής Συνεργασίας & Ανάπτυξης  και τον Οργανισμό Λιμένος του Αμβούργου ανοίχτηκε ένας δίαυλος  επικοινωνίας με τους Γερμανούς ομολόγους μας και αναπτύχτηκε μία από κοινού ανταλλαγή απόψεων για τη δημιουργία συνεργιών. Είναι προφανές ότι υπάρχουν δυνατότητες στενότερης συνεργασίας μεταξύ των δύο Επιμελητηρίων, με πολλά κοινά επιχειρηματικά χαρακτηριστικά δύο ευρωπαϊκών πόλεων-λιμένων και με μεγάλη δραστηριότητα στον ευρωπαϊκό ναυτιλιακό τομέα.  Στο πλαίσιο αυτό προτάθηκε να υπάρξουν αντίστοιχα επιμελητηριακά παραρτήματα με γραφεία σε Πειραιά και Αμβούργο.

Με το πρωτόκολλο επίσης συνεργασίας παρέχονται αναβαθμισμένες  υπηρεσίες  στις επιχειρήσεις μέλη, καθώς και επαγγελματική κατάρτιση σε  εργοδότες και εργαζόμενους.

Παράλληλα κρίθηκε αναγκαίο να εξεταστούν και να εφαρμοστούν οι καλύτερες ευρωπαϊκές πρακτικές, ώστε να αξιοποιηθούν οι ευκαιρίες που δίνονται για την εν λόγω συνεργασία και οικονομική ανάπτυξη της εμπορικής, βιομηχανικής, ναυπηγοεπισκευαστικής εφοδιαστικής και κάθε λιμενικής και ναυτιλιακής δραστηριότητας , αξιοποιώντας με σοβαρότητα το πλεονέκτημα της  παγκόσμιας πρωτιάς  της ελληνικής ναυτιλίας για να ωφεληθεί κατά συνέπεια στο άμεσο μέλλον η πειραϊκή και γενικότερα η επιχειρηματική κοινότητα της Χώρας μας.

Οι όλες παραπάνω ενέργειες έγιναν μ’ αφορμή τη ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ SMM HAMBURG 2016", που είναι αντίστοιχη των "ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΩΝ", αφού επίσης αποτελεί τη σημαντικότερη έκθεση στο  χώρο της ναυτιλιακής βιομηχανίας και του ναυτιλιακού βιομηχανικού εξοπλισμού στην Ευρώπη, καθώς επισκέφθηκαν περισσότεροι από 50.000 εμπορικοί επισκέπτες από 108 χώρες. Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΠ κ. Βασίλης Κορκίδης κι ο Πρόεδρος του ΠΣΕΠΕ κ. Νικόλαος Μαυρίκος  με την ιδιότητα του Β’ Αντιπροέδρου του ΕΒΕΠ επισκέφθηκαν την έκθεση όπου συμμετείχαν και μέλη του ΠΣΕΠΕ κι επί της ευκαιρίας παρέδωσαν  στην διεύθυνση του HCC, αναλυτικό φάκελο όλων των ελληνικών επιχειρήσεων που συμμετέχουν στην έκθεση, με δύο συνεργατικά σχήματα, της "HEMEXPO" (Hellenic Marine Equipment Manufacturers & Exporters) και της "WIMA" (Worldwide Industrial & Marine Association), υπό την αιγίδα του εθνικού φορέα "Enterprise Greece - Invest & Trade".
Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά, η Χώρα μας συμμετείχε με Εθνικό Περίπτερο σε ιδιαίτερα προνομιακή θέση, στο HALL B7, μαζί με τα περίπτερα της Αμερικής, Καναδά, Νορβηγίας, Ολλανδίας και Γερμανίας.

 

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ

Δραστηριότητες

Ask us Today

Intellisoft EasyErp Erp Software - AEOF Provider

Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

Μάθε περισσότερα