• ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
Ocean web site
19 ΜΑΪ 2017

62ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ISSA ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Πιάνει ξανά ελληνικό λιμάνι η Διεθνής Ένωση Εφοδιαστών Πλοίων
-Στην Αθήνα για το 62ο Διεθνές Συνέδριο του ISSA εκπρόσωποι 2.000 επιχειρήσεων από 95 χώρες

Η Ελλάδα επελέγη ως χώρος διεξαγωγής του 62ου Συνεδρίου της Διεθνούς Ένωσης Εφοδιαστών Πλοίων (ISSA), για το 2017, από τις περίπου 2.000 επιχειρήσεις-μέλη της. Το σημαντικό αυτό παγκόσμιο Συνέδριο, επιστρέφει στην Ελλάδα για πρώτη φορά μετά το 2004 των Ολυμπιακών Αγώνων και επιχειρεί να σηματοδοτήσει άλλη μια κρίσιμη καμπή για τη χώρα, την προσπάθεια εξόδου της οικονομίας από την κρίση, ιδιαίτερα από την αξιοποίηση της προοπτικής της ως ναυτιλιακό και διαμετακομιστικό κέντρο εμπορίου.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου Εφοδιαστών-Πλοίων Εξαγωγέων, κ. Νίκο Μαυρίκο, «ο ΠΣΕΠΕ πρότεινε, υποστήριξε και τελικά πέτυχε να πείσει την ISSA και τις περίπου 2.000 εφοδιαστικές επιχειρήσεις-μέλη της, από περισσότερες από 90 χώρες παγκοσμίως, ότι η Ελλάδα, η Αθήνα και ο Πειραιάς, ως χώροι φιλοξενίας του Συνεδρίου αναδεικνύουν την ιστορικότητα του κλάδου, αλλά και τις μελλοντικές προοπτικές του, ενώ ταυτόχρονα μπορούν να αποτελέσουν μία αφορμή για μία συνολικότερη εμπειρία επίσκεψης (τουριστικά, πολιτιστικά) για τους δεκάδες ξένους συμμετέχοντες. Η αποδοχή της πρότασης της ελληνικής πλευράς από τη Διεθνή Ένωση επιβεβαιώνει ότι οι εφοδιασμοί πλοίων είναι μία επιχειρηματική δραστηριότητα που βασίζεται στις σχέσεις (a relationship business). Και οι σχέσεις του κλάδου είναι άρρηκτα δεμένες με την Ελλάδα και τις θάλασσες της Μεσογείου εδώ και 5.000 χρόνια».

Η διοίκηση της ISSA αποδέχτηκε ομόφωνα την πρόταση του ΠΣΕΠΕ συνεκτιμώντας την προηγούμενη επιτυχημένη διοργάνωση του 2004, τις πρόσφατες εξελίξεις και επενδύσεις γύρω από τα Λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, καθώς και το γεγονός ότι η Αθήνα έχει ενισχύσει τη φήμη της ως ιδανικός συνεδριακός προορισμός τα τελευταία χρόνια.
Το 62ο Συνέδριο της ISSA θα διεξαχθεί τον προσεχή Νοέμβριο στο ξενοδοχείο Divani Caravel Hotel και αναμένεται, εκτός από την προσέλκυση μεγάλου αριθμού διεθνών συνέδρων, να αναδείξει τις προκλήσεις του Εφοδιασμού Πλοίων, αλλά και συνολικά της ναυτιλίας και του διεθνούς εμπορίου για τα επόμενα χρόνια.

 

Ο ISSA
Η Διεθνής Ένωση Εφοδιαστών Πλοίων (International Ship Suppliers Association) ιδρύθηκε το 1955 και αριθμεί πλέον 2.000 περίπου μέλη παγκοσμίως, προερχόμενα από 43 χώρες με Εθνικές Οργανώσεις Εφοδιαστών και άλλες 52 χώρες, με μεμονωμένες συμμετοχές επιχειρήσεων. Οι επιχειρήσεις-μέλη της ISSA, εξυπηρετούν περισσότερα από 500 λιμάνια σε όλο τον κόσμο.
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εφοδιαστών Πλοίων-Εξαγωγέων έχει γίνει πλήρες μέλος της ISSA από το 1978, μόλις 3 χρόνια μετά την ίδρυσή του στον Πειραιά. Μέλη του ΠΣΕΠΕ στην Ελλάδα είναι περισσότερες από 100 εφοδιαστικές επιχειρήσεις.
               

 http://www.issa2017.com                                                                                                   

  Με εκτίμηση,

    Ο Πρόεδρος,

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ

Δραστηριότητες

Ask us Today

Intellisoft EasyErp Erp Software - AEOF Provider

Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

Μάθε περισσότερα