• ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
Ocean web site
10 ΟΚΤ 2017

Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, κας ΕΦΗΣ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Β.Ε.Π. ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 9/10/17

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ  ΠΣΕΠΕ

Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, κας ΕΦΗΣ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Β.Ε.Π.

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 9/10/17

 

 

Παρουσία της Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κας Έφης Αχτσιόγλου, πραγματοποιήθηκε χθες 9/10/17 η τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητήριου Πειραιώς στο Μέγαρο του Ε.Β.Ε.Π.

Παρών ήταν κι ο Πρόεδρος του ΠΣΕΠΕ κ. Νικόλαος Μαυρίκος ως Β’ Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΠ.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο επιχειρηματικός κόσμος ζήτησε από την Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης την άμεση ενεργοποίηση της ρύθμισης των 120 δόσεων για τις οφειλές ελευθέρων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων προς τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, όπως προβλέπεται άλλωστε από το άρθρο 15 του νόμου για
τον εξωδικαστικό μηχανισμό.

Παράλληλα, έθεσε μια σειρά από θέματα αρμοδιότητος του Υπουργείου Εργασίας, προτείνοντας ειδικά για τη Ναυπηγοεπισκευή, δύο κρίσιμες και άμεσης εφαρμογής θεσμικές ρυθμίσεις, όπως είναι η διεύρυνση των ορίων υπερωριών ανά εξάμηνο και εργαζόμενο, καθώς και ο εξορθολογισμός του μη μισθολογικού κόστους. 

Ως προς το θέμα της διεύρυνσης των ορίων υπερωριών ανά εξάμηνο και εργαζόμενο, ο Πρόεδρος του ΠΣΕΠΕ κ. Μαυρίκος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι κατά τους εφοδιασμούς πλοίων η εκτέλεση υπερωριακής εργασίας είναι επιβεβλημένη λόγω αντικειμενικών δυσκολιών και αστάθμητων παραγόντων που καθυστερούν την ολοκλήρωση εφοδιασμών για διαφορετικές αιτίες , π.χ. καθυστέρηση προσέγγισης των πλοίων, έλλειψη τελωνειακών υπαλλήλων, καθυστέρηση από την πλοηγική υπηρεσία κ.λπ.. Για το λόγο αυτό θα ήταν ιδιαίτερα ωφέλιμη η άμεση έκδοση Υπουργικής Απόφασης με διευρυμένα όρια υπερωριών με συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Από την πλευρά της, η κα Έφη Αχτσιόγλου αναφέρθηκε στο θετικό κλίμα, επικαλούμενη τα βελτιωμένα μεγέθη της οικονομίας που θα επιτρέψουν να προχωρήσουν στη δημιουργία ενός νέου παραγωγικού μοντέλου.  Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε ότι, σύντομα, αναμένεται υλοποίηση ηλεκτρονικής εφαρμογής μέσω SMS όπου θα παρέχεται η δυνατότητα ενημέρωσης στο «ΕΡΓΑΝΗ» για τυχόν αλλαγές – επέκταση του ωραρίου των εργαζομένων από τους εργοδότες.

Παράλληλα, αναμένεται να υπογραφεί η υπουργική απόφαση για την ενεργοποίηση της ρύθμισης των 120 δόσεων για τις οφειλές ελευθέρων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων προς τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Επίσης, ανέφερε ότι θα υπάρξουν διορθωτικές παρεμβάσεις που θα αναγνωρίζουν τους συνεπείς εργοδότες , ενώ θα εξεταστούν και θεσμικές ρυθμίσεις για τη Ναυπηγοεπισκευή.

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ

Δραστηριότητες

Ask us Today

Intellisoft EasyErp Erp Software - AEOF Provider

Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

Μάθε περισσότερα