• ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
Ocean web site
26 ΟΚΤ 2018

ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΒΕΠ ΜΕ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΜΥΡΝΗΣ

Με στόχο την προώθηση των διμερών σχέσεων στους τομείς του Εμπορίου και της Βιομηχανίας, υπέγραψαν την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018, στο Μέγαρο του Ε.Β.Ε.Π. Πρωτόκολλο Συνεργασίας, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, κ. Β. Κορκίδης και ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Σμύρνης, κ. Mahmut Özgener, με την πολύτιμη αρωγή της Γενικής Προξένου της Ελλάδας στη Σμύρνη, κας Αργυρώς Παπούλια, στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψης και σειράς επαφών της τουρκικής αντιπροσωπείας του Επιμελητηρίου Σμύρνης στην Ελλάδα.

Παρών ήταν και ο Πρόεδρος του ΠΣΕΠΕ κ. Νικόλαος Μαυρίκος με την ιδιότητα του Υπευθύνου ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε εκτενής αναφορά στις ελληνικές εξαγωγές προς την Τουρκία οι οποίες, το 2017, σημείωσαν εντυπωσιακή αύξηση και ανήλθαν σε 1,9 δις ευρώ, ενώ την ίδια περίοδο οι εισαγωγές από Τουρκία αυξήθηκαν κατά 2,6% στο σύνολο και ανήλθαν σε 1,4 δις ευρώ. Τα αποτελέσματα αυτά, είχαν ως συνέπεια τη σημαντική βελτίωση του εμπορικού ισοζυγίου, του οποίου το πλεόνασμά στο σύνολο των εμπορικών συναλλαγών ανήλθε σε 519 εκατ. ευρώ.

Το Εμπορικό Επιμελητήριο Σμύρνης αποτελεί τον μεγαλύτερο επιχειρηματικό φορέα της περιοχής των παραλίων με περίπου 80.000 μέλη, πολλά εκ των οποίων διατηρούν εμπορική συνεργασία με ελληνικές επιχειρήσεις. 
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σμύρνης, μέλημα των (2) χωρών  είναι η γειτνίασή τους, από την οποία θα πρέπει να προκύψουν πλεονεκτήματα, που αφορούν πρωταρχικά στην ενίσχυση του εμπορίου, καθώς επίσης και στις δυο ιστορικές σημαντικές πόλεις-λιμάνια, τον Πειραιά και τη Σμύρνη.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την πρόσκληση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Σμύρνης προς τον Πρόεδρο και την Διοικητική Επιτροπή του Ε.Β.Ε.Π. να επισκεφθούν προσεχώς την Σμύρνη.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ

Δραστηριότητες

Ask us Today

Intellisoft EasyErp Erp Software - AEOF Provider

Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

Μάθε περισσότερα